Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Devon rex

Devon rex

Koko
Pieni
Turkin pituus
Lyhyt
Aktiivisuus
Vilkas
Äänekkyys
Juttelee vähän

Yleiskuvaus: Devon rexit ovat kiharakarvaisia, ihmisystävällisiä ja vilkkaita kissoja, eli ne ovat luonteeltaan samankaltaisia cornish rexien kanssa. Devon rexit eivät hätkähdytä rotua tuntemattomia ainoastaan ulkonäöllään, vaan niillä on myös hyvin erikoinen hento ja lintumainen ääni.

Luonne: Vaikka Devon rexit ovat koko ajan menossa johonkin suuntaan, ne eivät ole aivan yhtä atleettisia kuin cornish rexit ja jättävätkin yleensä ovien päällä keikkumisen suosiolla “serkuilleen”. Devon rexit onnistuvat aina löytämään nukkumapaikakseen lämpimimmän paikan, oli se sitten syli, patteri tai nouseva pullataikina.

Ulkonäkö: Lepakkokorvineen, menninkäisnaamoineen ja kiharine karvoineen nämä kissat ovat hyvin erikoisen näköisiä. Devon rexin turkki voi usein olla hieman karkeahko, sillä lyhyen pohjakarvan lisäksi sillä voi olla myös hieman pitkää päällikarvaa siellä pehmeän turkin seassa. Korvat ovat hyvin suuret ja tyvestä leveät ja ne ovat sijoittuneet alhaalle. Silmät ovat suuret, soikeat ja sijaitsevat kaukana toisistaan.

Historia:  Devon rexien kantaisä Kirlee syntyi Englannissa, Devonissa maatiaiskissan pentueeseen vuonna 1960. Aluksi kissan kiharan karvan arveltiin olevan saman mutaation aiheuttama kuin cornish rexilläkin, mutta risteytys näiden kanssa tuotti suoraturkkisia pentuja. Ensimmäinen devon rex on tullut Suomeen jo 1971 Ruotsista. Sitten saatiinkin odottaa 12 vuotta seuraavaa kissaa, joka tuli sekin Ruotsista. Rodun kasvatus on aloitettu maassamme kuitenkin vasta 1990-luvulla.

Lisätietoja

  • Rodulle suositellut terveystestit: CMS/COLQ
  • Rodun EMS-koodi: DRX
  • Rodun kategoria: 4
Takaisin ylös