Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Norjalainen metsäkissa

Norjalainen metsäkissa

Koko
Iso
Turkin pituus
Puolipitkä
Aktiivisuus
Aktiivinen
Äänekkyys
Juttelee vähän

Yleiskuvaus: Norjalainen metsäkissa on puolipitkäkarvainen ja suurikokoinen kissarotu, jonka alkuperä arvellaan olevan viikinkien mukana Norjaan kulkeutuneiden pitkäkarvakissojen jälkeläisissä.

Luonne: Norjalainen metsäkissa on luonteeltaan ystävällinen ja seurallinen. Se on nimestään huolimatta sopeutunut erittäin hyvin myös sisäkissaksi. Rohkeaa ja uteliasta metsäkissaa tuleekin ulkoiluttaa ainoastaan valvotusti, tarhassa, jossa on katto tai valjaissa. Metsäkissa on terve, eloisa ja helppohoitoinen puolipitkäkarvakissa.

Ulkonäkö: Norjalainen metsäkissa on suurikokoinen ja rodun urokset ovat naaraita huomattavasti kookkaampia. Se on voimakasrakenteinen ja notkea kissa. Vartalo on pitkä ja jalat korkeat. Pää on kolmion muotoinen, nenä pitkä, profiili suora ja leuka vahva. Silmät ovat suuret, avoimet ja hiukan vinot, ja niissä on hiukan ”villi” katse. Korvat ovat korkeat ja niiden kärjissä on ilvesmäiset tupsut. Turkki ei yleensä takkuunnu, vaan on helppohoitoinen.

Historia: Norjalainen metsäkissa on kehittynyt luonnollisen valinnan seurauksena Norjan ankarassa ilmastossa, jossa vain terveimmät ja voimakkaimmat yksilöt ovat selviytyneet jatkamaan sukua. Norjalaiset kiinnostuivat rodusta jo 1930-luvulla, mutta vasta 1977 FIFe hyväksyi rotuna norjalaisen metsäkissan ja vahvisti sille rotustandardin.

Lisätietoja

Takaisin ylös