Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Somali

Somali

Koko
Pieni
Turkin pituus
Puolipitkä
Aktiivisuus
Vilkas
Äänekkyys
Juttelee vähän

Yleiskuvaus: Somali on abessinialaiskissan pitkäkarvamuunnos. Valppaan ja seurallisen kissan ulkomuodosta tulee monille mieleen kettu tai orava.

Luonne: Luonteeltaan somalikissa ei mainittavammin eroa abysta. Se on nopea, ketterä ja kiipeilee mielellään. Sekä abyt että somalit ovat erittäin älykkäitä, joten ovien ja ikkunoiden avaaminen saattaa onnistua yllättävän helposti. Somalissa on mieleenpainuvaa sen luottamus ja kiintymys ihmisiin. Somaleissa on samaa uteliaisuutta kuin abyissa ja ne ovat aina valmiita osallistumaan uusiin puuhiin.

Ulkonäkö: Somalikissan standardi on sama kuin abessinialaisen lukuun ottamatta turkkia. Somalikissan turkki on puolipitkä, erittäin hienolaatuinen ja pehmeä. Pitkä ja tuuhea “ketunhäntä” tekee somalikissasta erittäin näyttävän näköisen. Hyväksytyt värit ovat samat kuin abessinialaisella.

Historia:  Somalikasvatus alkoi Pohjois-Amerikassa ja Australiassa 1960-luvulla, kun abessinialaiskasvattajat kiinnostuivat abypentueisiin sillon tällöin syntyneistä pitkäkarvaisista pennuista. Suomeen ensimmäinen somalikissa Josinia Musayid tuotiin keväällä 1983 Australiasta.

Lisätietoja

  • Rodulle pakolliset terveystestit: PRA-rdAc
  • Rodun EMS-koodi: SOM
  • Rodun kategoria: 4
Takaisin ylös