Siirry suoraan sisältöön

Kissan hankinta

Kissa hankinnan tulee perustua harkintaan, ei hetken mielijohteeseen. Ennen kuin päätät hankkia kissan, mieti tarkasti oletko valmis sitoutumaan siihen liittyvään vastuuseen. Kissa voi elää jopa 20 vuotta, oletko valmis huolehtimaan siitä koko sen eliniän? Kissa on sosiaalinen ja helppohoitoinen lemmikki, mutta se vaatii silti päivittäistä huolenpitoa ja seuraa voidakseen hyvin. Rakastava ja turvallinen koti on tärkeä osa kissan hyvinvointia.

Vaikka saisit kissan ilmaiseksi, sen hoidosta aiheutuu kuluja. Se on rokotettava ja leikattava, eikä se elä pelkällä maidolla ja ruoantähteillä. Kissan on saatava eläinlääkärin hoitoa tarvittaessa. Kissalle pitää myös järjestää hoitopaikka tai hoitaja kotiin lomamatkojen ajaksi. Kissan pitäminen ei ole sen halvempaa kuin koirankaan.

Ennen kissan hankintaa on hyvä miettiä seuraavia asioita:

  • Haluaako koko perhe kissan?
  • Oletko valmis huolehtimaan kissasta koko sen eliniän, jopa 15-20 vuotta?
  • Onko kissalle hoitaja tai hoitopaikka muun perheen matkojen ajaksi?
  • Oletko varautunut yllättäviin eläinlääkärikuluihin äkillisen sairauden tai loukkaantumisen sattuessa?
  • Oletko huomioinut, että lemmikki näkyy ja kuuluu kodissasi? Huonekaluihin saattaa tulla kynnenjälkiä, koriste-esineet voivat rikkoutua tai päätyä kissasi leluiksi ja huonekasvit saattavat joutua pikkupuutarhurin muokkaamisen kohteiksi
Takaisin ylös