Siirry suoraan sisältöön

Mistä hankit kissan?

Olet päättänyt sitoutua hankkimaan itsellesi kehräävän kumppanin useiksi vuosiksi eteenpäin, onnea! 

Kissan, pennun tai aikuisen, hankintaan kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa, sillä kissa on elämässäsi useamman vuoden. Kun olet päättänyt millaisen kissan haluat, haluatko rotukissan vai eläinsuojeluyhdistykseltä pelastetun kotikissan, aikuisen vai pennun, on aika ryhtyä työhön. Tähän pohdintatyöhön kannattaa sisällyttää myös itselle sopivan rodun tai rotujen määrittely. 

Usein on kuitenkin niin, että haluamaansa kissaa voi joutua odottamaan. Kissaliiton kasvattajat kasvattavat harrastuksena ja kaikkea toimintaa ohjaa vahvasti luonto, pentuja ei synny vain sormia napauttamalla. Kannattaakin siis tutustua etsimäänsä rotuun ja sen kasvattajiin. Kasvattajia löytyy esimerkiksi Kissaliiton kanssa yhteistyösopimuksen tehneiden rotuyhdistyksien sivuilta. 

Kun lähestyt kasvattajaa, kannattaa muistaa, että kasvattaja voi saada useita viestejä pennuista jopa päivittäin. Tällöin teet palveluksen, kun mietit viestiäsi hetken etukäteen. 

Nämä seikat olisi hyvä olla viestissä kasvattajalle

  • Itsesi esittely, kuka olet ja millaisessa elämäntilanteessa olet
  • Miksi juuri tämä rotu? Miksi juuri tämän kasvattajan kissat
  • Millaisen asuinympäristön voisit pennulle tarjota?
  • Kiinnostavatko näyttelyt tai kasvatustoiminta sinua?

Hanki Kissa -sivuston lisäksi vastuulliset kasvattajat voivat ilmoittaa myytävistä pennuista omilla kotisivuillaan, rotuyhdistysten pentulistoilla sekä rotukissayhdistysten kotisivuilla. Myös kissanäyttelyiden näyttelyluetteloon voi kasvattaja lisätä halutessaan merkinnän myytävistä pennuista! 

Joskus vastuulliset kasvattajat myös myyvät pentujaan internetin kauppapalstoilla. Niistä kissanpentua etsivien pitää kuitenkin olla hyvin tarkkana, sillä huijarit osaavat taitavasti matkia asiallisten myyjien käyttämiä ilmaisuja.

Hälytyskellot päälle näissä tilanteissa!

  • Myydäänkö pentua rotukissana, mutta sillä ei ole rekisteröintipapereita? Muista, että rotukissalla on aina rekisterikirja!
  • Kissan vanhempia ei löydy Kissaliiton Omakissa-tietokannasta, vaikka myyjä väittää, että pentu rekisteröidään Kissaliittoon.
  • Et pääse katsomaan pennun emoa.
  • Myyjällä on kiire päästä pennusta eroon.
  • Myyjä väittää ilmoituksessa, että pennun vanhemmat on testattu terveiksi, mutta ei kysyttäessä tiedä rodun terveystilanteesta mitään.
Takaisin ylös