Siirry suoraan sisältöön

Vakuuttaminen

Jokainen kissa ansaitsee vakuutuksen

Kannattaako kissalle ottaa vakuutus on kysymys, jota moni uusi kissanomistaja miettii. Jokainen kissa ansaitsee turvallisen ja terveen elämän. Kissoilla tulisi olla yhtä suuri oikeus hyvään hoitoon, kuin vaikkapa koiralla.

Sairaudet ja tapaturmat

Vaikka kissasi olisi tällä hetkellä täysin terve, kyseessä olisi terve rotu ja kissan vanhemmat olisivat terveitä, kissa voi silti sairastua. Yleisiä kissojen sairauksia ovat muun muassa erilaiset korvavaivat, virtsateiden sairaudet ja silmätulehdukset. Mitä vanhemmaksi kissa elää, sitä suuremmalla todennäköisyydellä kissalle saattaa tulla terveysongelmia.

Kissa on utelias eläin ja näin ollen melko tapaturma-altis. Monet tapaturmat vaativat pikaista hoitoa ja lisäksi mahdollisesti yhden tai useamman kontrollikäynnin.

Agria Kissarotuvakuutus korvaa kissan sairauksien ja tapaturmien hoitoa sekä reseptilääkkeet sairauden tai vamman hoitoon ehtojen mukaisesti. Vakuutus korvaa myös kissan kuntoutuskuluja ehtojen mukaisesti.

Vakuutus on kannattavampaa kuin ”sukanvarteen säästäminen”

Vakuuttamattomuutta perustellaan usein sillä, säästetään itse vakuutusmaksun verran rahaa pahan päivän varalle. Jos kissa kuitenkin sairastuu tai sille sattuu tapaturma, maksaa vakuutus itsensä usein nopeasti takaisin,

Sanotaan vaikka, että vakuutus maksaisi 200 euroa vuodessa. Jos tallettaa saman summan pahan päivän varalle, on vuoden aikana käytettävissä se 200 euroa kissan yllättävästä sairastumisesta tai vammasta johtuvia eläinlääkärikuluja varten. Jos taas saman 200 euroa käyttää vakuutusmaksuihin, vuoden aikana onkin käytettävissä 3 000 euroa kissan yllättäviä eläinlääkärikuluja varten.

Suorakorvaus helpottaa asiointia eläinklinikalla

Suorakorvaus tai suoraveloitus tarkoittaa, että vakuutusyhtiö maksaa vahingonkorvauksen suoraan eläinklinikalle ja asiakas maksaa vain osuuden, joka ei sisälly vakuutukseen, kuten omavastuun. Silloin asiakkaan ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta erikseen klinikkakäynnin jälkeen, vaan se hoidetaan suoraan klinikalla.

Maksuton etäeläinlääkäri apunasi joka päivä

Useimpiin kissavakuutuksiin sisältyy myös etäeläinlääkäripalvelu. Agrian etäeläinlääkärisovellus Vet Guide on asiakkaille maksuton ja sitä saa käyttää rajattomasti.

Vet Guide -sovelluksesta voi soittaa videopuhelun eläinlääkärille, jos kissalla on lieviä oireita etkä ole varma, voiko kissaa hoitaa kotikonstein vai pitäisikö se viedä eläinklinikalle. Etäeläinlääkäriltä saa nopeasti tilannearvion ja kotihoito-ohjeet tai lähetteen klinikalle.

Kannattaako vakuutus ottaa jo pentuna?

Kissanpentu kannattaa ehdottomasti vakuuttaa heti sen kotiuduttua. Kissanpennun kohdalla vahinkojen riski on luonnollisesti korkeampi kuin vanhemman kissan kanssa, sillä utelias pentu tutkii ympäristöään ja opettelee elämää kokeilemalla asioita.

Lisäksi kannattaa huomioida, että kun vakuutus on otettu alle 4 kk iässä, saa pentu kattavimman turvan. Silloin kissavakuutus korvaa ehtojen mukaisesti myös mm. nivelsairauksien hoitoa, irtoamattomien maitohampaiden poistoa, hammassyöpymän (TR/FORL) hoitoa sekä piileviä vikoja.

Turvaa koko elämän ajaksi

Agrian Kissarotuvakuutuksessa ei ole yläikärajaa eli vakuutus voidaan myöntää myös seniorikissalle. Vakuutus on voimassa kissan koko elämän ajan eikä vakuutusmäärä laske kissan ikääntymisen myötä.

Lue lisää

kissan hoidosta, aktivoinnista, sairauksien ja tapaturmien ennaltaehkäisystä

Agria Eläinvakuutuksen verkkosivuilta.
Takaisin ylös