Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: American curl, lyhytkarvainen

American curl, lyhytkarvainen

1 kissa myynnissä
Koko
Pieni
Turkin pituus
Lyhyt
Aktiivisuus
Vilkas
Äänekkyys
Juttelee vähän

Yleiskuvaus: Lyhytkarvainen American Curl tunnetaan kippurakorvaisena ja pentumaisen leikkisänä kissana – kissojen Peter Panina (poika joka ei koskaan kasva aikuiseksi). Kasvatuksessa lyhyt- ja pitkäkarvacurleja voidaan risteyttää keskenään. Curlit syntyvät suorakorvaisina, noin viikon iässä korvat menevät kippuraan ja vähitellen siitä avautuvat lopulliseen kaarevuuteensa.

Luonne: Luonteeltaan curlit ovat uteliaita ja todella seurallisia, kiintyvät kovasti ihmisiin ja osallistuvat kaikkiin kodin toimiin. Curlien tunnetaan poikkeavasta tavasta puskea, ne puskevat usein takaraivollaan, puhutaankin usein curleista ”with bumping heads”. Rodulle tyypillistä on, että ne oppivat helposti erilaisia temppuja, kaappien ja ovien avaaminen on niille lastenleikkiä.

Ulkonäkö: Rakenteeltaan curlit ovat elegantteja, lihaksikkaita keskikokoisia kissoja. Lyhytkarvaisella curlilla on lyhyt, pehmeä, silkkinen turkki ja mahdollisimman vähän pohjakarvaa. Turkki on todella helppohoitoinen. Curlin pää on pehmeästi kiilamainen ja profiilissa nenä on keskipitkä ja suora, päälaki ja takaraivo ovat kaarevat. Silmät ovat melko suuret ja kirkkaat ja saksanpähkinän muotoiset.

Historia: Amerikan Curl on kotoisin Kaliforniasta vuodelta 1981 kippurakorvaisesta puolipitkäkarvaista, mustasta tyttöpennustanimeltä Shulamith. Kun “Shu” joulukuussa 1981 sai ensimmäisen pentueensa, neljä pentua, joista kahdella oli kippurat korvat. Näin Shulamithistä tuli tämän uuden valloittavan rodun kantaäiti, joka pitää löytyä jokaisen puhdasrotuisen curlin taustalla. Suomeen ensimmäinen curli tuotiin 2001.

Lisätietoja

Myytävissä olevat kissat ja pentueet

  • Naaras
   Nimi: FI*Riemukatin Molly Rose
   Rekisterinumero: FI SK LO 2342298
   Lisätietoja Varattavissa
  Myyjä: Sari Fröjd Kasvattaja FI*Riemukatin +358 405110113
Takaisin ylös