Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: American curl, pitkäkarvainen

American curl, pitkäkarvainen

Koko
Pieni
Turkin pituus
Puolipitkä
Aktiivisuus
Vilkas
Äänekkyys
Juttelee vähän

Yleiskuvaus: Lyhytkarvainen American Curl tunnetaan kippurakorvaisena ja pentumaisen leikkisänä kissana – kissojen Peter Panina (poika joka ei koskaan kasva aikuiseksi). Kasvatuksessa lyhyt- ja pitkäkarvacurleja voidaan risteyttää keskenään. Curlit syntyvät suorakorvaisina, noin viikon iässä korvat menevät kippuraan ja vähitellen siitä avautuvat lopulliseen kaarevuuteensa.

Luonne: Luonteeltaan curlit ovat uteliaita ja todella seurallisia, kiintyvät kovasti ihmisiin ja osallistuvat kaikkiin kodin toimiin. Curlien tapa puskea on poikkeava muista roduista, ne puskevat usein takaraivollaan, puhutaankin usein curleista ”with bumping heads”. Rodulle tyypillistä on, että ne oppivat helposti erilaisia temppuja, kaappien ja ovien avaaminen on niille lastenleikkiä.

Ulkonäkö: Rakenteeltaan curlit ovat elegantteja keskikokoisia kissoja. Pitkäkarvaisella curlilla on puolipitkä, pehmeä, silkkinen turkki ja mahdollisimman vähän pohjakarvaa. Ne ovat melko lihaksikkaita ja hoikahkoja. Silmät ovat melko suuret ja kirkkaat ja saksanpähkinän muotoiset. Curlit syntyvät suorakorvaisina, noin viikon iässä korvat menevät kippuraan ja vähitellen siitä avautuvat lopulliseen kaarevuuteensa.

Historia: Amerikan Curl on kotoisin Kaliforniasta vuodelta 1981 kippurakorvaisesta puolipitkäkarvaista, mustasta tyttöpennustanimeltä Shulamith. Kun “Shu” joulukuussa 1981 sai ensimmäisen pentueensa, neljä pentua, joista kahdella oli kippurat korvat. Näin Shulamithistä tuli tämän uuden valloittavan rodun kantaäiti, joka pitää löytyä jokaisen puhdasrotuisen curlin taustalla. Suomeen ensimmäinen curli tuotiin 2001.

Lisätietoja

Takaisin ylös