Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Brittiläinen lyhytkarva

Brittiläinen lyhytkarva

Koko
Iso
Turkin pituus
Lyhyt
Aktiivisuus
Rauhallinen
Äänekkyys
Hiljainen

Brittiläinen lyhytkarva on yksi vanhimmista kissaroduista. Rotu on rauhallinen ja ystävällinen, ulkonäöltään pyöreä ja tanakka.

Luonne: Britti on tasapainoinen ja rauhallinen kissa. Luonne on ystävällinen ja sopivan seurallinen. Brittiläinen sopeutuu hyvin elämään sisäkissana, mutta nauttii turvallisesta ulkoilmaelämästä milloin se on mahdollista. Britti voi olla puhelias, muttei yleensä äänekäs.

Ulkonäkö: Rodunomainen britti on pyöreämuotoinen, lyhytvartaloinen kissa. Kooltaan se on suurehko. Häntä on lyhyt ja paksu. Britin pää on pyöreä ja posket paksut. Silmät ovat suuret ja pyöreät. Aikuinen brittiuros painaa keskimäärin 6-8 kiloa ja aikuinen naaras keskimäärin 4-5 kiloa. Britin turkki on helppohoitoinen; lyhyt ja tiheä (plyysimäinen), laadultaan pehmeähkö.

Historia: Rotu on kehitetty Englannissa tavallisista kotikissoista 1880-luvulla. Alkuun tavallisin väri oli sininen ja vielä nykyisinkin monet uskovat, että British Blue on kissan ainoa oikea väri ja rotunimitys, mutta aina on ollut olemassa muunkin värisiä brittejä.

Lisätietoja

  • Rodulle suositellut terveystestit: ALPS, PKD1
  • Rodun EMS-koodi: BSH
  • Rodun kategoria: 3
Takaisin ylös