Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Exotic

Exotic

2 kissaa myynnissä
Koko
Keskikokoinen
Turkin pituus
Lyhyt
Aktiivisuus
Rauhallinen
Äänekkyys
Hiljainen

Exotic on suosittu persialaiskissan lyhytturkkinen muunnos. Exoticissa on samaa vetovoimaa kuin muhkeassa Persialaisessa — nyt vain helppohoitoisemmassa muodossa. Rotu on saatu aikaan risteyttämällä persialaisen kanssa amerikkalaisia lyhytkarvakissoja 1950-luvulta alkaen. Ensimmäiset exoticit tulivat Suomeen 1989 USA:sta, ja rodusta on tullut nopeasti suosittu.

Yleiskuvaus: Exotic on suositun persialaiskissan lyhytturkkinen muunnos. Exoticissa on samaa vetovoimaa kuin muhkeassa persialaisessa — nyt vain helppohoitoisemmassa muodossa. Kasvatuksessa exoticia voi yhdistää persialaiskissaan, jolloin samassa pentueessa voi olla sekä lyhyt- että pitkäkarvaisia pentuja.

Luonne: Luonteeltaan Exotic on ystävällinen, eloisa, seurallinen ja utelias kissa – silti rauhallinen, lyhytkarvaroduista kaikkein rauhallisin ja hiljaisin kissarotu. Kaunis Exotic on koko perheen hellitty lemmikki ja se rakastaa seurustelua, jonka se hoitaa omalta osaltaan hellästi ja herkästi. Exotic ystävystyy helposti muiden kotieläinten kanssa ja soveltuu yleensä yllättäviin tilanteisiin loistavasti.

Ulkonäkö: Exotic on lyhyentanakka, suuri ja vankka kissa. Sen turkki on lyhyt, tiheä, pehmeä ja ylöspäin koheneva. Turkki on tavallisen kissan turkkia pidempi, mutta erittäin helppohoitoinen. Exoticin kasvot ovat suloiset ja avoimet ilmeeltään ja sen silmät ovat suuret, avoimet ja pyöreät. Korvat ovat pienet, pyöreäkärkiset ja sijaitsevat alhaalla päälaella. Exoticilla hyväksytään yli 400 värimuunnosta.

Historia: Rotu on saatu aikaan risteyttämällä persialaisen kanssa amerikkalaisia lyhytkarvakissoja 1950-luvulta alkaen. Ensimmäiset exoticit tulivat Suomeen 1989 USA:sta, ja rodusta on tullut nopeasti suosittu.

Lisätietoja

 • Rodulle pakolliset terveystestit: PKD
 • Rodun EMS-koodi: EXO
 • Rodun kategoria: 1

Myytävissä olevat kissat ja pentueet

  • Naaras
   Nimi: FI*Ayser's April Full Moon
   Rekisterinumero: FI SK LO 2445228
   Lisätietoja Varattavissa
  • Uros
   Nimi: FI*Ayser's Teddy Bear
   Rekisterinumero: FI SK LO 2445229
   Lisätietoja Varattavissa
  Myyjä: Maarit Lindholm-Teräväinen Kasvattaja FI*Ayser's +358 456770713
Takaisin ylös