Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Ragdoll

Ragdoll

1 kissa myynnissä
Koko
Iso
Turkin pituus
Puolipitkä
Aktiivisuus
Rauhallinen
Äänekkyys
Hiljainen

Yleiskuvaus: Ragdoll on saanut nimensä siitä, että sekin rentoutuessaan tuntuu usein veltolta kuin räsynukke. Rodun tunnusmerkkejä ovat myös siniset silmät ja pehmeäpiirteinen ulkomuoto.

Luonne: Ragdoll-kissat ovat rauhallisia ja syvästi omistajaansa kiintyviä. Ne osallistuvat kaikkeen, mitä perheessä tehdään ja viihtyvät lähellä ihmisiään. Vain osa ragdolleista on sylikissoja, mutta kaikki ovat ehdottomasti seurakissoja. Vanhetessaan niistä saattaa tulla liiankin laiskoja, ellei niiden leikittämisestä pidetä huolta.

Ulkonäkö: Aikuinen ragdoll-uros kasvaa yleensä 6-8 kilon painoiseksi ja naaras 4-6 kilon painoiseksi. Kaikilla ragdolleilla on aina siniset silmät ja kissan vartalo on vaalea ja naama, korvat, tassut ja häntä vartaloa selvästi tummemmat. Kuviointeja on kolme erilaista: colourpoint, mitted ja bicolour. Turkki on puolipitkä ja silkkinen, käteen se tuntuu viileältä. Viikoittainen kampaus ja mahdollisesti pesu pari kertaa vuodessa poistavat irtokarvat ja pitävät turkin kauniina ja ilmavana.

Historia: Ragdoll-rotu syntyi 1960-luvun alkupuolella Kalifornian Riversidessa, kun pitkäkarvainen valkoinen kotikissa nimeltä Josephine synnytti pennut, jotka osoittautuivat luonteeltaan poikkeuksellisen rauhallisiksi, seurallisiksi ja lempeiksi. Kerrotaan, että ne myös valahtivat veltoiksi niitä käsiteltäessä. Naapurissa asunut kissakasvattaja Ann Baker kiinnostui pennuista ja onnistui hankkimaan itselleen niistä kolme. Niillä hän aloitti jalostustyön, joka loi perustan rodulle.

Lisätietoja

Myytävissä olevat kissat ja pentueet

  • Uros
   Nimi: FI*Collicatin Freddie King
   Rekisterinumero: FI SK LO 2342724
   Lisätietoja Varattavissa
  Myyjä: Susan Collin Kasvattaja FI*Collicatin +358 405616411
Takaisin ylös