Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Persialainen

Persialainen

Koko
Keskikokoinen
Turkin pituus
Pitkä
Aktiivisuus
Rauhallinen
Äänekkyys
Hiljainen

Yleiskuvaus: Kun katsoo muhkeaturkkista ja ilmeeltään suloista persialaiskissaa, ei tarvitse ihmetellä miksi juuri tämä rotu on yksi maailman suosituimmista rotukissoista!

Luonne: Persialainen on luonteeltaan ystävällinen, seurallinen, sympaattinen, mutta myös rauhallinen, jonka vuoksi se soveltuu erittäin hyvin sisäkissaksi. Persialainen soveltuu erilaisten ihmisten ja perheiden lemmikiksi. Persialainen on koko perheen lemmikki ja se rakastaa huomion keskipisteenä olemista. Sen käyttäytyminen on aristokraattisen hienostunutta ja otteet helliä. Persialainen sopii ihmiselle, jolla on tyylitajua!

Ulkonäkö: Ihanteellinen Persialainen on lyhyentanakka, suuri ja vankka kissa, jolla on leveä ja pyöreä pää ja lyhyt ja leveä nenä avoimilla sieraimilla. Persialaisen silmät ovat suuret ja pyöreät, ja niiden myötä syntyy oikea persialaislook. Kasvojen yleisilme on avoin ja suloinen! Persialaisen turkki on erittäin pitkä, ilmava ja tuuhea. Karva on äärimmäisen pitkää hännässä ja kaulurissa. Omistajasta riippuu paljon, kuinka upea ilmestys hänen kissansa turkiltaan on. Persialaiskissan mahtava turkki vaatii säännöllistä hoitoa. Turkki kammataan ja harjataan ajoittain, lisäksi turkinhoitoon kuluu osana sen pesu.

Historia: Upeaturkkinen ja muhkea persialaiskissa on kotoisin nimensä mukaisesti muinaisesta Persiasta. 1500-luvulla tämä kadehdittu haareminaisten lemmikki aloitti Euroopan valloituksen, jolloin ensimmäiset persialaiskissat vietiin Englantiin, Italiaan ja Ranskaan. Euroopasta rotu levisi 1800-luvulla Pohjois-Amerikkaan ja ympäri maailman. Suomeen ensimäiset persialaiskissat tulivat vasta 1950-luvulla.

Lisätietoja

  • Rodulle pakolliset terveystestit: PKD
  • Rodun EMS-koodi: PER
  • Rodun kategoria: 1
Takaisin ylös