Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Korat

Korat

Koko
Pieni
Turkin pituus
Lyhyt
Aktiivisuus
Aktiivinen
Äänekkyys
Juttelee paljon

Yleiskuvaus: Korat on ikivanha kissarotu Thaimaasta. Kotimaassaan sen on uskottu tuovan onnea ja menestystä omistajalleen. Korat on väritykseltään aina sininen.

Luonne: Koratilla on hyvin ystävällinen ja ihmisrakas luonne ja se on kärsivällinen myös lasten kanssa. Korat on myös hyvin älykäs kissa.

Ulkonäkö: Koratin huomiotaherättävimmät ominaisuudet ovat sen suuret loistavan vihreät silmät ja hopeanhohtoinen siniharmaa turkki. Turkki on yksinkertainen ja hyvin lyhyt, joten sen hoito on helppoa. Karvan lähtö on vähäistä. Koratin pään ja kasvojen tulisivat olla sydämen muotoiset. Koratin silmistä on sanottu vanhassa thaimaalaisessa tekstissä: “kuin kastepisarat lootuksen lehdellä tai nuorella riisillä”.

Historia:  Koratin tunnettu historia on pitkä. Ensimmäiset maininnat kissasta löytyvät thaimaalaisesta ”The Cat Book Poems” -käsikirjoituksesta, jossa on kuvia ja runoja erilaisista kissoista, osa onnea tuottavia ja osa pahan onnen tuojia. Käsikirjoituksen tiedetään olevan peräisin aikaväliltä 1350–1767. Ensimmäinen korat tuli Suomeen vuonna 1987. Rotu on Suomessa edelleen varsin harvinainen.

Lisätietoja

  • Rodulle pakolliset terveystestit: GM1, GM2
  • Rodun EMS-koodi: KOR
  • Rodun kategoria: 3
Takaisin ylös