Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Venäjänsininen

Venäjänsininen

Koko
Keskikokoinen
Turkin pituus
Lyhyt
Aktiivisuus
Aktiivinen
Äänekkyys
Juttelee vähän

Yleiskuvaus: Venäjänsininen kissa kuuluu niin sanottujen alkuperäisrotujen pieneen joukkoon. Se on yksi siniharmaista kissoista, jonka huomiota herättävin piirre on sykähdyttävän vihreät silmät. Venäjänsininen on varsin kissamainen kissa luonteeltaan.

Luonne: Luonteeltaan venäjänsininen on valpas, älykäs, sosiaalinen ja omanarvontuntoinen, erittäin kissamainen kissa. Venäjänsininen haluaa olla läsnä vaatimatta kuitenkaan jatkuvaa huomiota. Se on koko ajan tietoinen siitä, mitä teet kulloinkin tai mitä kotona tapahtuu – valppaat vihreät silmät seuraavat joka askeltasi. Omistajalleen venäjänsininen on ehdottoman uskollinen. Vieraisiin venäjänsininen saattaa aluksi suhtautua varauksella. Tämän ylpeähkön ja oman arvonsa tuntevan kissan ystävyys on ansaittava.

Ulkonäkö: Venäjänsininen on ulkonäöltään elegantti, esteettinen ja tasapainoinen kissa. Kissamaailman kauneimpiin kuuluvien silmien tulee olla suuret, mantelin muotoiset, eloisan vihreät ja ilmeikkäät. Silkinpehmeä turkki on kaksinkertainen, eli aluskarvat ovat yhtä pitkät kuin päällyskarvat. Hopeahohtoisen turkin tulisi olla väriltään keskisininen. Eloisan hopeanhohteen turkille antaa niin sanottu silver sheen eli päällyskarvojen ohuet kärjet, jonne värijyväset eivät mahdu.

Historia:  FIFessä venäjänsininen on ollut hyväksytty rotu alusta asti eli vuodesta 1949.  Pohjoismaissa kasvatus alkoi Tanskassa 1940-luvulla, josta rotu levisi Ruotsin kautta Suomeen. Ensimmäiset pentueet rekisteröitiin Suomessa 1960-luvulla, mutta varsinainen kasvatus alkoi vasta 1980-luvulla.  Seuraavalla vuosikymmenellä rodun suosio kasvoi merkittävästi. Nykyisin venäjänsinisiä syntyy Suomessa noin 100–150 pentua vuosittain, ja vuonna 2015 rotu oli 10. rekisteröidyin Kissaliitossa.

Lisätietoja

Takaisin ylös