Siirry suoraan sisältöön

LaPerm pitkäkarva

Koko
Keskikokoinen
Turkin pituus
Puolipitkä
Aktiivisuus
Rauhallinen
Äänekkyys
Juttelee vähän

Yleiskuvaus: LaPerm on rotu, joka on kehittynyt luonnollisesta mutaatiosta. Sekä pitkäkarvainen (LPL) että lyhytkarvainen (LPS) ovat kiharaturkkisia.  Rotu on keskikokoinen. Kaikki kissan osat ovat harmoniassa kissan kokoon nähden. Kissa on valpas ja vaikuttaa korkeajalkaiselta. Rotu vaatii 2–3 vuotta kehittyäkseen valmiiksi.

Luonne: Luonteeltaan laperm on seurallinen, älykäs, ystävällinen ja leikkisä ja niillä on rento ja vahva persoonallisuus.

Ulkonäkö: LaPerm on keskikokoinen, elegantti, lihaksikas ja atleettinen kissa, jolla on pitkät jalat ja pitkä kaula. Korvat ovat keskikokoiset, silmät keskisuuret ja ilme on valpas. Rodusta on sekä lyhytkarvainen että puolipitkäkarvainen muunnos. Turkki ei ole silkkinen vaan tuntuu mohairilta ja turkin kuuluu näyttää pörheältä ja siinä on sekoituksena erilaisia kiharoita ja laineita.  Lyhytkarvaiselle la permillä on aaltoileva turkki ja pulloharjamainen häntä. Puolipitkäkarvaisella muunnoksella turkki on aaltoileva tai kihara ja häntä puuhkamainen. Pitkä turkki vaatii hoitoa ja kampaamista ettei se takkuunnu. Kaikki värit on sallittuja.

Historia: LaPerm rotu on saanut alkunsa vuonna 1982 Oregonista, USA:sta löydetystä kiharakarvaisesta naaraspennusta. Kiharuuden aiheuttava geeni on dominoiva ja on ainoastaan tällä rodulla.

Lisätietoja

Takaisin ylös