Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Ocicat

Ocicat

Koko
Keskikokoinen
Turkin pituus
Lyhyt
Aktiivisuus
Vilkas
Äänekkyys
Juttelee vähän

Yleiskuvaus: Ocicat on oselotilta nimensä saanut kesykissarotu, joka sai alkunsa kahden kesykissarodun, abessinialaisen ja siamilaisen yhdistelmästä.

Luonne: Ocicat on luonteeltaan seurallinen, leikkisä, kekseliäs ja vilkas kissa. Se tarvitsee runsaasti virikkeitä ja haluaa osallistua kaikkiin kodin askareisiin. Lapsiperheisiin nämä aktiiviset ja leikkisät kissat soveltuvat oikein hyvin ja ne säilyttävät leikkisyytensä vielä iäkkäänäkin.

Ulkonäkö:  Ocicat on rotumääritelmän mukaan lyhytkarvainen, atleettinen ja keskikokoinen tai suuri kissa. Ocicatin mantelinmuotoiset silmät ovat suuret ja hieman vinot. Kissa painaa huomattavasti enemmän kuin ulkonäön perusteella voisi päätellä. Ocicatille ominaista on turkin kuviointi. Ne ovat täplikkäitä, mutta myös tabbykuvioisia, yksivärisiä tai jopa naamiollisia kissoja syntyy aika ajoin. Ainoa kissanäyttelyssä sertin omaava kuvio ocicatilla on täplikäs, mutta luonteeltaan ne ovat kaikki yhtä valloittavia.

Historia:  Ocicat on kahden kesykissarodun, siamilaisen ja abessinialaisen, risteytyksestä alkunsa saanut rotu. Rotu on peräisin Yhdysvalloista, jossa 1960-luvulla sattumalta syntynyt täplikäs pentu herätti heti ihastusta.  Myöhemmin rotuun yhdistettiin toisen sattuman kautta amerikkalaista lyhytkarvakissaa, joka toi mukanaan muunmuassa kehon jäntevyyden sekä hopeavärityksen. Villejä kissaeläimiä ei ocicatien jalostuksessa ole käytetty koskaan, vaikka se ulkoisesti kovin läheisesti muistuttaa oselottia. FIFe hyväksyi rodun 1.6.1992.

Lisätietoja

  • Rodun EMS-koodi: OCI
  • Rodun kategoria: 3
Takaisin ylös