Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Siamilainen

Siamilainen

1 kissa myynnissä
Koko
Keskikokoinen
Turkin pituus
Lyhyt
Aktiivisuus
Vilkas
Äänekkyys
Juttelee paljon

Yleiskuvaus: Siamilainen on vaikuttavan näköinen, elegantti ja leikkisän seurallinen ikivanha kissarotu.

Luonne: Luonteeltaan siamilainen on vilkas ja leikkisä. Se haluaa olla mukana kaikissa kodin puuhissa ja mieluiten keskipisteenä. Siamilaiskissa kiintyy ihmiseensä ja osoittaa avoimesti hellät tunteensa. Se on todellinen sylikissa, joka viettää yönsä mieluiten omistajansa kainalossa peiton alla.

Ulkonäkö: Siamilainen on naamiokissa, mikä tarkoittaa sitä, että kissat kasvot, korvat, jalat ja häntä ovat tummempaa värisävyä kuin vartalo. Olipa naamioväri mikä tahansa, siamilaisen silmät ovat aina hätkähdyttävän safiirinsiniset. Siamilaiskissa on äärimmäisen hoikka ja elegantti, pitkävartaloinen ja korkeajalkainen. Sillä on pitkä kapea kiilamainen pää, suuret lepakkomaiset korvat, vinot itämaiset silmät ja piiskamainen häntä. Turkki on lyhyt, ohut ja silkinpehmeä.

Historia:  Siamilainen on ikivanha itämainen kissarotu. Rodun jälkiä on pystytty seuraamaan 1600-luvun Siamiin (nyk. Thaimaa) asti, missä tätä erikoisennäköistä naamiokissaa pidettiin suuressa arvossa. 1800-luvun loppupuolella siamilaiset löysivät tiensä Englantiin ja levisivät pian sieltä ympäri maailmaa.

Lisätietoja

Myytävissä olevat kissat ja pentueet

  • Uros
   Nimi: FI*Kelmikerhon Hurmuri
   Rekisterinumero: FI SK LO 2445282
   Lisätietoja Varattavissa
  Myyjä: Eija Siik Kasvattaja FI*Kelmikerhon +358 503045545
Takaisin ylös