Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Balineesi

Balineesi

Koko
Keskikokoinen
Turkin pituus
Puolipitkä
Aktiivisuus
Vilkas
Äänekkyys
Juttelee paljon

Yleiskuvaus: Balineesia kutsutaan usein siamilaiskissan puolipitkäkarvasisarukseksi. Balineesi on itämaistyyppinen kissa, jolla on kirkkaan siniset silmät, upea silkkinen turkki sekä seurallinen ja aktiivinen luonne.

Luonne: Kauneinta balineesissa on sen luonne. Se on toisaalta vilkas ja leikkisä, mutta myös rauhallinen, tasapainoinen ja sylissä viihtyvä, useimmiten. Se on kiltti ja helposti käsiteltävä seurallinen lemmikki.

Ulkonäkö: Balineesin ulkonäkö vastaakin siamilaista kaikessa muussa paitsi turkin mitassa. Tyypiltään se on kevytrakenteinen ja sulavalinjainen. Turkissa on siamilaisen tapaan naamioväritys. Kasvot, korvat, käpälät ja häntä ovat tummat, kun taas vartalo on sävyltään samanlainen mutta hyvin vaalea. Balineesin silmät ovat puolestaan mantelinmuotoiset ja kirkkaan siniset.

Historia: Viime vuosisadan alussa syntyi Yhdysvalloissa joihinkin siamilaispentueisiin normaalia pitempikarvaisia pentuja. Myöhemmin niistä kehitettiin oma rotu, balineesi. FIFe:ssä balineesi uutena rotuna on hyväksytty vuonna 1983. Suomeen ensimmäiset balineesit saapuivat Ruotsista vuonna 1987.

Lisätietoja

Takaisin ylös