Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Itämainen pitkäkarva

Itämainen pitkäkarva

Koko
Keskikokoinen
Turkin pituus
Puolipitkä
Aktiivisuus
Vilkas
Äänekkyys
Juttelee paljon

Yleiskuvaus: Itämainen pitkäkarva on täysivärinen, vihreäsilmäinen versio balineesista. Se on seurallinen eläin, joka sopii perheeseen ja omistajalle, joka jaksaa ja haluaa seurustella lemmikkinsä kanssa päivittäin ja jakaa sen kanssa aivan kaiken.

Luonne: Itämainen pitkäkarva on luonteeltaan vilkas ja seurallinen. Se rakastaa huomiota ja kaipaa virikkeitä. Itämaiset pitkäkarvat ovat itämaisten kissojen tapaan varsin usein myös puheliaita ja niiden ääni voi joskus olla yllättävänkin kova, naarailla varsinkin kiiman aikoina.

Ulkonäkö: Tyypiltään itämainen pitkäkarvakin on siro, pitkänmallinen kissa. Itse asiassa itämaisen pitkäkarvan rotumääritys vastaa balineesin rotumääritystä kaikilta muilta osin paitsi värien kohdalla. Balineesin sinisten silmien sijaan itämaisella pitkäkarvalla silmien väri on syvän vihreä kauneimmillaan. Silmien värin kehitys voi kestää vuosiakin.

Historia:  Lumoavasta, silkkiturkkisesta itämaisesta pitkäkarvasta käytettiin aiemmin Suomessa nimitystä javaneesi. Rotu tunnetaan myös muilla nimillä; mandarine (Hollanti) ja angora (Englanti). Suomeen ensimmäiset itämaiset pitkäkarvat tulivat syksyllä 1990.

Lisätietoja

Takaisin ylös