Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Siperiankissa

Siperiankissa

2 kissaa myynnissä
Koko
Iso
Turkin pituus
Puolipitkä
Aktiivisuus
Aktiivinen
Äänekkyys
Juttelee vähän

Yleiskuvaus: Siperiankissan päällyskarva on tiheä, vettähylkivä, ja keskipitkäkarvaisena siperiankissan turkki on helppohoitoinen, mutta kaipaa kampaamista. Suurikokoisena täysikasvuiseksi kehittyminen voi viedä jopa 4–5 vuotta. Nämä tupsuvarpaiset ja ystävälliset kissat osallistuvat mielellään kaikkiin arkipuuhiin!

Luonne: Siperiankissa on ystävällinen, jutteleva, älykäs ja ihmisiin kiintyvä rotu, jolla riittää myös omaa tahtoa. Se on aktiivinen ja leikkisä sekä erittäin hyvä kiipeilijä ja hyppääjä. Siperiankissat rakastavat noutoleikkejä, ja ovat mukana kotiväkensä puuhissa. Siperiankissa kaipaa aktiviteetteja ja sosiaalista toimintaa. Ne sopeutuvat hyvin sisäkissaksi, mutta kaipaavat seuraa.

Ulkonäkö: Siperiankissa on kooltaan keskikokoinen tai suuri. Siperiankissan pää on hieman leveyttään pidempi, pehmeästi pyöristynyt ja massiivinen. Nenä on keskipitkä ja leveä, profiilissa on kevyt painauma, ilman stoppia. Silmät ovat suuret, muodoltaan hieman soikeat ja hieman vinoasentoiset sekä sijaitsevat kaukana toisistaan. Tassut ovat suuret ja pyöreät, varpaiden välissä on tupsut.

Historia: Oletetaan, että siperiankissa on kehittynyt kissoista, joita ihmiset toivat mukanansa Siperiaan 1500-luvulla. Sitä on myös pidetty kaikkien pitkäkarvaisten kissojen mahdollisena kantamuotona. Ensimmäinen siperiankissa saapui Suomeen jo vuonna 1992.

Lisätietoja

Myytävissä olevat kissat ja pentueet

  • Naaras
   Nimi: FI*Igora Ira
   Rekisterinumero: FI SK RX 2445558
   Lisätietoja Varattavissa
  • Naaras
   Nimi: FI*Igora Inessa
   Rekisterinumero: FI SK RX 2445555
   Lisätietoja Varattavissa
  Myyjä: Suvi Korpela Kasvattaja FI*Igora +358 443347773
Takaisin ylös