Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Sokoke

Sokoke

Koko
Keskikokoinen
Turkin pituus
Lyhyt
Aktiivisuus
Vilkas
Äänekkyys
Juttelee vähän

Yleiskuvaus: Sokoke on hyvin harvinainen, Keniasta kotoisin oleva kissarotu.

Luonne: Sokoke on hyvin älykäs ja aktiivinen kissa, joka kiintyy omistajaansa voimakkaasti. Aktiivisuutta ja seuraa kaivataan siis myös omistajalta.Sokoke on hyvin älykäs ja aktiivinen kissa, joka kiintyy omistajaansa voimakkaasti. Aktiivisuutta ja seuraa kaivataan siis myös omistajalta

Ulkonäkö: Sokoke on keskipitkä, hoikka ja hyvin lihaksikas kissa, jolla on vahva luusto.  Silmät ovat suuret ja kaukana toisistaan, kirkkaat ja ilmeikkäät. Turkki on erittäin lyhyt, vartalon myötäinen ja kiiltävä, mutta ei silkkinen. Väriltään sokoke on aina tabby, kaikki ruskean variaatiot pohjavärissä hyväksytään.

Historia: Sokoke on saanut nimensä noin 400 neliökilometrin kokoisesta alueesta, joka sijaitsee itäisessä Keniassa. 1970-luvun lopulla muutamat henkilöt kiinnostuivat alueen kissoista ja rouva Jeni Slater aloitti puolivillin rodun kesyttämisen ja kasvattamisen. Gloria Moldrup toi ensimmäiset sokoket Tanskaan 1984 ja aloitti kasvatuksen siellä. FIFe hyväksyi sokoken 1994, mutta kanta on edelleenkin Euroopassa hyvin pieni. Sokokeja rekisteröidään meillä myös noviisina, mikäli niillä on todistus siitä että ne ovat syntyneet Sokoken alueella.

Lisätietoja

  • Rodun EMS-koodi: SOK
  • Rodun kategoria: 3
Takaisin ylös