Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Cornish rex

Cornish rex

Koko
Pieni
Turkin pituus
Lyhyt
Aktiivisuus
Vilkas
Äänekkyys
Juttelee paljon

Yleiskuvaus: Cornish rexit ovat elegantteja, isokorvaisia ja kiharakarvaisia kissoja, jotka ovat aktiivisia ja vaativat aktiivisen omistajan. Cornish rexit ovat myös erinomaisia sylinlämmittäjiä, ja käpertyvätkin syliin heti kun hetkeksikin istahtaa.

Luonne: Luonteeltaan cornarit ovat hyvin sosiaalisia ja vilkkaita. Sohvakoristeeksi nämä kissat eivät sovi ja yleensä ne tarvitsevatkin paljon aktivointia sekä huomiota. Ulkona valjastelu onkin monien cornarien suosikkipuuhaa! Nämä kissat oppivat hyvin myös temppuja, sillä rodulle on ominaista rakkaus ruokaan.

Ulkonäkö: Cornish rexit ovat elegantteja, korkeajalkaisia kissoja, joissa silmiinpistävintä on niiden kihara tai laineikas turkki. Turkista puuttuu kokonaan peitinkarvat ja se on hyvin pehmeää ja plyysimäistä. Cornish rexeistä on Suomessa saatavilla useita värejä, yksivärisiä, valkolaikkuja, naamioita ja kuviollisia, tai jotain siltä väliltä.

Historia:  Cornish rexit saivat alkunsa Englannissa 1950-luvulla, kun cornwallilaisen maanviljelijän kissalle syntyi pentuja joista yksi oli erikoinen, kiharaturkkinen, tyypiltään itämainen uros. Tämä Kallibunker risteytettiin emonsa kanssa ja huomattiin, että turkki on periytyvä ominaisuus. Ensimmäiset cornish rexit saapuivat maahamme Tanskasta ja Englannista vuonna 1967 ja rodun kasvatus alkoi heti seuraavana vuonna.

Lisätietoja

Takaisin ylös