Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Sfinx

Sfinx

Koko
Keskikokoinen
Turkin pituus
Lyhyt
Aktiivisuus
Vilkas
Äänekkyys
Juttelee vähän

Yleiskuvaus: Sfinx on yleisin FIFen hyväksymistä karvattomista kissaroduista, jolla on hurmaava luonne ja veikeä ulkonäkö. Karvatonkaan kissa ei välttämättä sovellu allergikolle. Allergiaa aiheuttavat kissan hilse ja sylki. Koska sfinxiä kuitenkin pestään säännöllisesti, eikä karvanlähtöä ole, saattaa allerginen henkilö pärjätä sfinxin kanssa tavallista kissaa paremmin.

Luonne: Sfinxin luonnetta kuvataan kissan, koiran, apinan ja lapsen risteytykseksi ja se pitää täysin paikkansa! Sfinx on hyvin seurallinen, utelias ja vilkas kissa ja osallistuu mielellään kotiaskareisiin, mieluiten olkapäälläsi kieppuen. Sfinxit tulevat hyvin toimeen muiden eläinten kanssa, jos vain toinen osapuoli on suvaitsevainen.

Ulkonäkö: Sfinx on keskikokoinen, lihaksikas kissa, jolla on sitruunan muotoiset silmät ja suuret, pystyt ja avoimet korvat. Polkuanturat ovat paksummat kuin muilla roduilla. Vaikuttaa siltä kuin kissa kävelisi “ilmatyynyillä”. Sfinx näyttää täysin karvattomalta, mutta iho on hennon untuvan peittämä ja säämiskämäisen pehmeä. Vaikka sfinx on karvaton, se tarvitsee ihonhoitoa. Kissa pestään säännöllisesti, koska sen iholta erittyvä rasva ei imeydy turkkiin. Pesu onnistuu nopeasti ja helposti, kun pennut totutetaan pienestä pitäen veteen.

Historia:  Sfinx on mutaationa syntynyt karvaton kissarotu, joka sai alkunsa Kanadassa 1960 luvulla.

Lisätietoja

  • Rodulle pakolliset terveystestit: Sydänultra
  • Rodulle suositellut terveystestit: CMS/COLQ
  • Rodun EMS-koodi: SPH
  • Rodun kategoria: 4
Takaisin ylös