Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Cymric

Cymric

Koko
Keskikokoinen
Turkin pituus
Puolipitkä
Aktiivisuus
Rauhallinen
Äänekkyys
Hiljainen

Yleiskuvaus: Cymric on hännättömyydestään tunnetun manxin pitempikarvainen sisarrotu. Cymricejä syntyy hännättöminä, töpöhäntäisinä tai pitkähäntäisinä. Hännättömyyden aiheuttaa luonnon geenimutaatio. Jokainen rotunsa edustaja kantaa myös pitkähäntätekijää, ja näin ollen pentueessa voi olla myös pitkähäntäisiä pentuja.

Luonne: Cymricit ovat luonteeltaan seurallisia, osallistuvia ja sopeutuvaisia. Ne ovat älykkäitä ja rauhallisella tavalla aktiivisia.

Ulkonäkö: Cymric on rakenteeltaan vankka ja lihaksikas. Selkä on lyhyehkö, takamus pyöreä ja takajalat etujalkoja korkeammat. Pää on pyöreä ja korvat melko korkealle sijoittuneet. Cymricin turkki saa olla minkä värinen ja kuvioinen tahansa. Turkki on puolipitkä, kaksinkertainen, laadultaan tiheä, silkkinen ja pehmeä. Se on myös helppohoitoinen, eikä takkuunnu helposti.

Historia: Cymricejä ja manxeja on ollut Irlannin, Skotlannin ja Walesin keskellä sijaitsevalla Man-saarella satoja vuosia. Suomessa cymric hyväksyttiin viralliseksi roduksi vasta vuonna 2006.

Lisätietoja

Takaisin ylös