Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Kuriilien bobtail, lyhytkarvainen

Kuriilien bobtail, lyhytkarvainen

Koko
Keskikokoinen
Turkin pituus
Lyhyt
Aktiivisuus
Aktiivinen
Äänekkyys
Juttelee vähän

Yleiskuvaus: Kuriilien bobtail on töpöhäntäinen kissarotu Venäjän ja Japanin välistä. Bobtailien ulkomuodosta on sanottu, että se muistuttaa sadun eläinhahmoa, jolla on kissan etupää ja jänön takapää. Kissat on jaettu lyhyt- (KBS) ja pitkäkarvaisiin (KBL).

Luonne: Luonteeltaan Kuriilien bobtailit ovat rauhallisia ja ystävällisiä.

Ulkonäkö: Kuriilien bobtail on keskikokoinen tai suuri, lihaksikas kissa, jolla on voimakas rakenne, vahvat jalat ja pyöristyneet tassut. Takajalat ovat korkeammat kuin etujalat. Rodulle on tyypillistä 3-8 cm pituinen häntä, joka voi muodostua useista kaarista tai kulmista ja muistuttaa pupun häntää. Turkki on tuuhea ja melko hienolaatuinen. KBSn turkki on lyhyt. Päällysturkin karvat ovat vahvoja, aluskarvaa on jonkin verran.

Historia:  Töpöhäntäiset bobtailit ovat peräisin Kuriilien saarilta, jotka sijaitsevat Venäjän ja Japanin välissä. Alkuperäiset Kuriilien saarten kissat ovat luonnollinen rotu. Kuriliien bobtailin kasvatuksessa ei voi käyttää muun rotuisia kissoja. Erään kasvattajan arvion mukaan rekisteröityjä Kuriilien bobtaileja on Venäjällä noin 150. Myös Amerikassa on muutama kasvattaja.

Lisätietoja

  • Rodun EMS-koodi: KBS
  • Rodun kategoria: 3
Takaisin ylös