Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Eurooppalainen

Eurooppalainen

1 kissa myynnissä
Koko
Keskikokoinen
Turkin pituus
Lyhyt
Aktiivisuus
Rauhallinen
Äänekkyys
Juttelee vähän

Yleiskuvaus: Eurooppalainen on maanosamme alkuperäinen kissarotu, joka on erityisesti Keski- ja Pohjois-Euroopassa luonnonvalinnan avulla kehittynyt vankaksi ja terveeksi eläimeksi. Eurooppalainen on Suomen kansalliskissa. Eurooppalaisten kasvatuksessa voidaan käyttää myös maatiaiskissaa, mikäli kissa täyttää rotumääritelmän niin hyvin, että se voidaan noviisiluokan kautta rekisteröidä rotukissaksi. Eurooppalaiseen lyhytkarvakissaan ei saa olla sekoitettuna muita rotuja.

Luonne: Luonteeltaan eurooppalaiskissa on yleensä ihmisiin kiintyvä, seurallinen ja leikkisä, mutta ei ylivilkas. Eurooppalaiskissasta saa mukavan perheenjäsenen ja seuralaisen.

Ulkonäkö: Ulkonäöltään eurooppalainen on oikea peruskissa. Rodun jalostuksessa pyritään kehittämään tasapainoista, vahvarakenteista, notkeaa kissatyyppiä, joka on kooltaan keskikokoinen tai suuri, vankkarakenteinen tai lihaksikas. Turkin pitää olla lyhyt, tiheä ja joustava.

Historia:  Eurooppalainen on maanosamme alkuperäiskissarotu. FIFe on hyväksynyt eurooppalaisen roduksi järjestön perustamisesta lähtien. Eurooppalainen on rotuna suosittu lähinnä Pohjoismaissa.

Lisätietoja

Myytävissä olevat kissat ja pentueet

  • Naaras
   Nimi: FI*Waputtaren Stella Stellina
   Rekisterinumero: FI SK RX 2444510
   Lisätietoja Varattavissa
  Myyjä: Terhi Tiittanen Kasvattaja FI*Waputtaren +358 408391667
Takaisin ylös