Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Japanin bobtail

Japanin bobtail

Koko
Pieni
Turkin pituus
Lyhyt
Aktiivisuus
Aktiivinen
Äänekkyys
Juttelee vähän

Yleiskuvaus: Japanin bobtail on töpöhäntäinen Japanin kansalliskissa, jolla on takanaan pitkä historia.

Luonne: Luonteeltaan bobtail on herttainen kissa. Se on hiljainen ääneltään ja sopeutuu hienosti perheenjäseneksi. Paras ratkaisu on pitää kahta tällaista kissa, mutta rotu sopeutuu hienosti myös muiden rotujen seuraan. Perheen ainoana kissana bobtail vaatii paljon huomiota ja hellyyttä, mutta palkitsee kaiken vaivannäön suurella rakkaudella.

Ulkonäkö: Japanin bobtail antaa vaikutelman keskikokoisesta, puhdaslinjaisesta kissasta, joka on lihaksikas mutta mielummin hoikka kuin massiivinen. Silmien ainutlaatuinen sijainti yhdessä korkeiden poskipäiden kanssa antaa kissalle tunnusomaisen japanilaisen leiman. Takajalat ovat etujalkoja hieman korkeammat. Kissan häntä on lyhyt, korkeintaan 10-12 cm pitkä, ja se muodostuu useammasta mutkasta. Hännän erikoisen muodon aiheuttaa perinnöllinen resessiivinen tekijä. Suosituin väri on puna-musta-valkea, jota kutsutaan nimellä mi-ke.

Historia: Japanin bobtail on Japanin oma kansallisrotu. Jo yli tuhat vuotta vanhoissa puupiirroksissa se esiintyy nykyisessä muodossaan. Nykyisin rotu on hyvin suosittu USA:ssa. Myös Euroopassa on joitakin kasvattajia. FIFe hyväksyi rodun vuonna 1989, ja sen suosio lienee taattu myös Suomessa.

 

Lisätietoja

  • Rodun EMS-koodi: JBS
  • Rodun kategoria: 4
Takaisin ylös