Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Maine coon

Maine coon

1 kissa myynnissä
Koko
Iso
Turkin pituus
Pitkä
Aktiivisuus
Aktiivinen
Äänekkyys
Juttelee vähän

Yleiskuvaus: Maine Coonit ovat suuria ja voimakkaita kissoja. Urokset voivat painaa kuudesta yli kymmeneen kiloon, naaraat yleensä viiden kilon molemmin puolin. Tunnetuin kertomus Maine Coonin alkuperästä lienee uskomus Maine Coonin synnystä pesukarhun ja kissan risteymänä, mikä on todistettu vääräksi.

Luonne: Maine Coonit ovat kilttejä, leikkisiä ja oppivaisia. Ne kiintyvät omistajaansa, ja tarvitsevat huomiota ja leikkitoverin. Maine Coonit ovatkin yleensä hyvin sosiaalisia ja elävät sovussa muiden kissojen ja koirienkin kanssa. Maine Coon sopii erinomaisesti sisäkissaksi, mutta se myös ulkoilee mielellään, luonnollisesti yksinomaan valjaissa tai kissatarhassa valvottuna, ei koskaan vapaana.

Ulkonäkö: Maine Coonin tunnistaa kulmikkaista kasvoista ja voimakkaasta leuasta. Lisäksi korvissa on karvatupsut. Maine Coonin silmissä pitää olla se kuuluisa “pöllönkatse”. Vartalon tulee olla lihaksikas, rintakehän laaja. Tassut ovat leveät, pyöreät ja varpaiden välissä on oltava karvatupsut. Turkki on tuuhea, lyhyt hartioilta, pitkä vatsan kohdalta ja takajaloissa.

Historia: Maine Coon kulkeutui Amerikkaan laivoissa, ja ensimmäiset kirjalliset merkinnät Maine Coonista löytyvät vuodelta 1861. Mainen ankarat talvet ja kylmä, kova ilmasto tekivät Maine Coonista vahvan ja vastustuskykyisen kissan, ja se julistettiin Mainen osavaltion kansalliskissaksi 1985. Eurooppaan ensimmäiset Maine Coonit tulivat 70-luvun puolivälissä, Suomeen ensimmäiset saapuivat 1989.

Lisätietoja

 • Rodulle pakolliset terveystestit: HCM-geenitesti, Sydänultra
 • Rodulle suositellut terveystestit: SMA
 • Rodun EMS-koodi: MCO
 • Rodun kategoria: 2

Myytävissä olevat kissat ja pentueet

  • Naaras
   Nimi: PL*Eagle River Jilli
   Rekisterinumero: FI SK RX 2236477
  Myyjä: Kati Sironen +358 505841576
Takaisin ylös