Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Selkirk Rex lyhytkarvainen

Selkirk Rex lyhytkarvainen

Koko
Keskikokoinen
Turkin pituus
Lyhyt
Aktiivisuus
Rauhallinen
Äänekkyys
Juttelee vähän

Yleiskuvaus: Selkirk rex on varsin tuore kissarotu. Rotu on tunnettu kiharasta turkistaan, joka voi olla niin lyhyt- kuin pitkäkarvainenkin.

Luonne: Luonteeltaan selkirk rex on rauhallinen, mutta silti leikkisä. Selkirkit ovat varsin sosiaalisia ja viihtyvät erinomaisesti ihmisten parissa ja tulevat hyvin toimeen niin muiden kissojen kuin koirienkin kanssa.

Ulkonäkö: Selkirk rex on rakenteeltaan suhteellisen kookas ja vankkarakenteinen. Kissoilla on pyöreän mallinen pää. Silmät ovat isot, pyöreät ja edestä katsottuna horisontaaliset. Kissoilla on pehmeä ja paksu, plyysi-kangasta muistuttava turkki, joka on tiheä ja kihara. Kiharat ovat loivia, eriasteisia ja ne näkyvät parhaiten kaulan, hännän tai vatsan alueella. Selkirk rexit voivat karvanlaadultaan olla joko homotsygoottisia (kantavat kahta geeniä, jälkeläiset aina kiharakarvaisia) tai heterotsygoottisia (kantavat yhtä geeniä). Homotsygootit usein tiputtavat täysin turkkinsa tietyssä iässä pentuna ja voivat tiputtaa sen myös aikuisena. Turkki kehittyy hitaasti ja täysin kehittynyt noin 2-vuotiaalla kissalla.

Historia:  Selkirk rex on alkunsa saanut Yhdysvalloissa 1980-luvun loppupuolella. Rotu on syntynyt luonnollisen mutaation tuloksena ja sen kehitykseen on käytetty mm. persialaista ja brittiläistä lyhytkarvaa. Rotu hyväksyttiin FIFe:ssä 1.1.2017

Lisätietoja

Takaisin ylös