Siirry suoraan sisältöön
Kissarotu: Thai

Thai

Koko
Pieni
Turkin pituus
Lyhyt
Aktiivisuus
Aktiivinen
Äänekkyys
Juttelee vähän

Yleiskuvaus: Thaita sanotaan välillä vanhanajan siamilaiseksi ja roduilla onkin yhteinen historia. Thain kasvatuksessa on myös sallittua käyttää thaimaalaisia alkuperäiskissoja.

Luonne: Luonteeltaan Thai kissa on hyvin sosiaalinen, älykäs, utelias, ja aktiivinen kissa, joka haluaa olla mukana auttamassa kaikessa, mitä sen omistaja haluaa tehdä. Thai kissa on yleensä hiljainen kissa. Thai kissa sopii ihmiselle, joka haluaa läheisen suhteen kissaansa. Thai kissa kiintyy voimakkaasti omistajaansa ja osoittaa sen myös avoimesti.

Ulkonäkö: Thai on naamiokissa, eli sen pää, korvat, häntä ja jalat ovat vartaloa tummemmat. Turkki on vaalea, lyhyt ja tiivis, sekä helppohoitoinen. Thaikissan tunnistaa naamion kuvioinnista, lyhyestä turkista, sinisistä silmistä, ja sillä on pyöreämpi pää kuin siamilaisella. Thaikissalla kaiken pitää olla sopusuhtaista.

Historia:  1950-luvulla jotkut siamilaiskasvattajat halusivat jalostaa kissojaan enemmän alkuperäisen thaimaalaisen kissan suuntaan, ja rupesivat sanomaan kissojaan vanhanajan siamilaiseksi. Pelkästään vanhanajan siamilaisen kasvattamiseen suuntautuneita kasvattajia ja kerhoja syntyi Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin laajemmin 1980-luvulla. Varhain 1990-luvulla Saksalainen Anneliese Hackmann esitteli näyttelyissä siamilaisen kissan, jolla oli kaikki klassisen vahanajan siamilaisen tunnusmerkit, ja hän käytti ensimmäisen kerran virallisesti kissarodusta nimitystä “Thai”.

Lisätietoja

  • Rodun EMS-koodi: THA
  • Rodun kategoria: 4
Takaisin ylös